Siirry sisältöön

Sukitus perinteisen putkiremontin haastajana

Kodin viemärijärjestelmän kuntoa kartoittaessa voi herätä monia kysymyksiä korjausvaihtoehdoista ja mahdollisten vahinkojen ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä. Ammattilaisen kanssa korjausvaihtoehtojen läpikäynti ja viemärivaurioiden torjunta on huomattavasti yksinkertaisempaa.

Markkinoilla on saatavilla paljon kestäviä ja pitkäkestoisia tuloksia antavia ratkaisuja useista eri hintaluokista. Tässä artikkelissa esittelemme perinteisen putkiremontin rinnalle kustannustehokkaan tavan toteuttaa remontti viemäriputkille.

Viemärikorjaukset voidaan tehdä ilman talon rakenteiden hajottamista

Sukitusmenetelmän suurin etu on siinä, ettei talon rakenteita tarvitse lähes koskaan hajottaa putkiremontin tieltä. Sukitusmenetelmä käytännössä poistaa tarpeen purkaa suuren mittakaavan rakenteita jätevesijärjestelmän korjauksessa. 

Miten tämä on mahdollista?

Nykyaikaisissa viemäriputkistojen korjausmenetelmissä käytetään tekniikkaa, joka tunnetaan nimellä sukitus tai sukittaminen. Sukittaessa vanhan viemäriputken sisälle tehdään uusi putki. Vanha putkisto toimii sukitukselle pelkästään muottina ja siksi olisi hyvä, että toimenpide tehdään vanhan putken ollessa vielä sukituskelpoinen. Vanhan putken tulisi kestää mekaaninen puhdistus, jotta lopputuloksesta saadaan mahdollisimman hyvä. 

Sukka on asennettaessa pehmeä ja joustava, mutta kovettuu paikalleen sukkaan imeytetyn epoksin toimesta. Lopputuloksena on uusi saumaton putki, joka on itsessään kantava rakenne. Tämän myötä myös olemassa olevat reiät ja halkeamat korjaantuvat. Sukittaminen on ainoa saneeraustapa, jolla saadaan täysin saumaton järjestelmä. Sukitus on erittäin kustannustehokas tapa putkiremontille, eikä siinä tarvitse purkaa tai rikkoa talon pintarakenteita märkätiloista.

Sukittaminen on edullista ja sopii mille tahansa budjetille

Sukittaminen on perinteisen putkiremonttiin verrattuna edullisempi vaihtoehto, ja sopii lähes mihin tahansa remonttibudjettiin. Sukittamisen nopeuden ja tehokkuuden ansiosta työvoimakustannukset ja yleiskustannukset pysyvät pienempinä, mikä luo valtavia säästöjä. Sukitetun putken tekninen käyttöikä on noin 30-50 vuotta, mikä on muihin menetelmiin verrattuna huomattavasti pidempi. Sukittamisen säästömahdollisuudet ovat selvät verrattuna perinteisiin putkiremontteihin, ja myös aikaa säästyy huomattavasti enemmän.

Tiivistelmä sukituksen hyödyistä

Mitä kaikkea tämä siis käytännössä tarkoittaisi sinun kotonasi? Sukitustekniikkaan erikoistuneen ammattilaisen tilaaminen viemäriputkiston kartoituskäynnille saattaisi säästää sinulle jopa tuhansia. Perinteisille talon rakenteita vahingoittavilla viemärien korjausmenetelmille löytyy tämä kustannustehokas vaihtoehto. Sukittaminen ei häiritse normaalia elämää, remontti on edullinen, tehokas, ehkäisevä ja ystävällisempi rakenteille.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme saadaksesi tietoa, miten kyseiset ratkaisut sopisivat sinun kotiisi. Asiantuntijamme auttavat ja neuvovat sinua kaikissa viemärikorjaus- ja putkiremonttitarpeissasi.

Aito Viemäripalvelut Oy
info@aitoviemaripalvelut.fi
010 5086610


Mitä viemärien sukitus maksaa?

Viemäriremontti sukittamalla toteutettuna on erittäin kustannustehokas tapa toteuttaa vanhojen viemäriputkien uudistaminen. Perinteiseen...

Lue lisää

Viemärisaneeraus sukittamalla: Miten se toimii ja miksi se on tärkeää?

Vanhojen putkistojen kunnostus voi olla suuri ja kallis urakka. Onneksi on olemassa tekniikoita kuten sukitus, jolla voidaan uusia vanhat putkistot vähemmällä vaivalla ja kustannuksella.

Lue lisää