top of page

VIEMÄRISANEERAUS

Viemäreistä johtuvat vuodot ovat yksi yleisimmistä vesivahinkojen aiheuttajista Suomessa. Suomessa tapahtuu noin 40 000 vesivahinkoa vuosittain.

Näistä yli 20 % aiheutuu viemäriputkiston vuodoista.

Viemäriverkosto kuluu vuosikymmenten aikana normaalissa käytössä ja sen aiheuttamilta rasituksilta ei voida välttyä. Jatkuvasti tukkeutuvat ja haisevat viemärit ovat viimeistään merkkinä siitä, että viemäriverkoston kunto kannattaa kartoittaa.

AITO-viemäri-logot_AITO-logo-stamp-bl.p

TURVALLINEN VIEMÄRISANEERAUS SUKITTAMALLA

Viemärin sukitus on viemärin sisäpuolinen toimenpide, joka uudistaa kotisi vanhan viemäriputkiston täysin, rakenteita rikkomatta. Sukitus kestää viikon, lopputulos 30-50 vuotta.

Varmistaaksesi talosi viemärin sukituksen tarpeen, kannattaa putkiston nykytilanne tarkistaa viemärikuvauksemme avulla. Asiantuntijamme avulla löydetään juuri sopivat ratkaisut sinun kotisi viemärin käyttökunnon ylläpitämiseksi.

Viemärin sukitus on pitkäikäinen, nopea ja asukasystävällinen tapa saneerata yli 30-40 vuotta vanhat viemäriputket. Remontti tehdään viemärin sisäpuolisilla saneerausmenetelmillä, joten kotisi lattioita tai muita rakenteita ei tarvitse purkaa ja voit asua kotonasi remontin aikana. Sukittamalla saadaan aikaan yhtä pitkäikäinen ja kestävä lopputulos kuin uusimalla viemäri perinteisellä menetelmällä kokonaisuudessaan. 

 

Sukitus muodostaa vanhan viemäriputkiston sisään täysin uuden ja itsekantavan rakenteen. Samalla se korjaa mahdolliset olemassa olevat reiät ja halkeamat viemärissä sekä tekee putken sisäpinnasta sileän, jolloin viemäritukoksia ei pääse muodostumaan. Sukitus sopii niin valurauta-, betoni-, kuin muoviputkillekin ja menetelmää voidaan käyttää kaikenlaisiin ja -kokoisiin omakotitaloihin.

 

Kun talosi viemärit on sukitettu, sinun ei tarvitse kantaa enää huolta viemärin kunnosta eikä vuotoja tai vahinkoja pääse syntymään. Käyttövarmat ja kustannuksia säästävät sukitussaneerausmenetelmät ovat olleet käytössä jo vuosikymmeniä.

KÄYTÄNNÖN ASIOITA

ASENNUSAJANKOHTA

Viemäriasiantuntija sopii asiakkaan kanssa alustavan asennusviikon. Tarkempi asennusaika vahvistetaan työnjohtajan toimesta lähempänä kohteen viemärisaneerauksen aloittamisajankohtaa.

VALMISTELU

Viemärisaneerauksen valmistelu tapahtuu toimistolla jo ennen viemärisaneerauksen aloittamista kohteessa. Viemärisaneerauksen suunnittelu, toteutuskelpoisuuden varmistus ja tarvittavat tarvikkeet tilataan valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen remontin alkua.

MAHDOLLISET KYSYMYKSET ENNEN VIEMÄRISANEERAUKSEN ALOITUSTA

Mikäli teillä tulee kysymyksiä ennen viemärisaneerauksen alkua ottakaa aina yhteyttä ensisijaisesti sopimuksen tehneeseen edustajaan, joka mielellään vastaa teidän kysymyksiinne.

KÄYTTÖÖNOTTO VIEMÄRISANEERAUKSEN VALMISTUTTUA

Asennuksen valmistuttua tulette käymään asentajamme kanssa tehdyt työt läpi ja voitte todeta kaiken tehdyksi niin kuin on sovittu. Mikäli koette, että jokin on tehty eri tavalla kuin on sovittu, niin mainitkaa siitä heti asentajalle. Tarvittava reklamaatio hoidetaan tällöin välittömästi. Asentaja suorittaa vuotamattomuustestaukset ja laatii pöytäkirjan.

KOTITALOUSVÄHENNYSERITTELY

Lähetämme erikseen laskuerittelyn kotitalousvähennyksen hakemista varten varten, joka sisältää tarvittavat tiedot kotitalousvähennyksen hakemiseen. Laskuerittely toimitetaan teille postitse tai sähköpostitse. Huomioikaa, että erittely tulee eri kirjekuoressa kuin lasku.

RAHOITUS JA LASKUTUS

Aito Viemäripalvelut Oy toimii yhteistyössä Osuuspankin sekä Santander Consumer Finance Oy:n kuluttajarahoituksen kanssa. Ensisijainen laskutuskäytäntömme on kuluttajarahoituksen kautta. Kaikissa tapauksissa, laskun voi maksaa kokonaisuudessaan kerralla, kulutta ja korotta 30 päivän sisällä siitä kun lasku saapuu teille kuluttajarahoitusyhtiöltä. Tällöin maksusta ei aiheudu teille mitään lisäkustannuksia.

 

VASTUU JA VAKUUTUS

Aito Viemäripalvelut Oy:n kaikilla asentajilla ja mahdollisilla alihankkijoilla on voimassa oleva vastuuvakuutus. Vastuuvakuutuksen puitteissa asiakkaan koti on vakuutettu 500 000 euroon asti. Vastuuvakuutuksen kanssa menetellään vakuutusehtojen mukaisesti. Aito Viemäripalvelut Oy kantaa täyden vastuun kaikesta sopimukseen sisältyvästä työstä.

VIEMÄRISANEERAUKSEN VAIHEET

01

Ennen asennusta

 • Urakan suunnittelu työnjohdon kanssa

 • Materiaalien tilaus

03

Asennus

 • Runkoviemärin sukitus

 • Viemärihaarojen asennus

 • Lattiakaivojen modernisointi ja viimeistely

 • Viimeistelytyöt ja vuotamattomuustestaukset

05

Viimeistely

 • Loppusiivous

 • Luovutuspöytäkirjat & takuutodistukset

 • Laskutus ja mahdollinen rahoitus

 • Asiakastyytyväisyys

02

Työn alkuvaiheet

 • Valmistelu, kalusteiden poisto ja suojaukset

 • Puhdistetun putkiston kuvaaminen ja dokumentointi

04

Lopputarkistus

 • Valmiin putkiston kuvaaminen ja dokumentointi

AITO-viemäri-logot_AITO-logo-stamp-grn.
bottom of page