Siirry sisältöön
hero-rahoitus

Whistleblowing

Ilmoita epäeettisestä tai laittomasta toiminnasta

 

 

Tietosuojan ja avoimuuden edistäminen on olennainen osa eettistä ja vastuullista liiketoimintaa. Aito on sitoutunut toimimaan läpinäkyvästi, avoimesti ja eettisiä periaatteita noudattaen. Whistleblowing-järjestelmä tarjoaa työntekijöille, asiakkaille ja sidosryhmille mahdollisuuden ilmoittaa epäeettisestä tai lainvastaisesta toiminnasta organisaatiossamme. Tässä ohjeistuksessa kerrotaan, miten whistleblowing-järjestelmä toimii ja miten voit tehdä ilmoituksen.

Mikä whistleblowing-järjestelmä on?

Whistleblowing-järjestelmä on kanava, jonka kautta kuka tahansa voi nimettömästi tai nimellään ilmoittaa epäeettisestä tai laittomasta toiminnasta organisaatiossamme. Tällainen toiminta voi liittyä esimerkiksi korruptioon, petoksiin, häirintään tai muuhun väärinkäytökseen.

Ilmoituskanavan tarkoitus on valvoa Aidon eettisten periaatteiden toteutumista. Ilmoituskanavan kautta on mahdollista saada tietoa mahdollisista väärinkäytösepäilyistä ja -rikkomuksista sekä reagoida niihin ajoissa. Ilmoittajan ei tarvitse kyetä esittämään epäilyään todeksi, mutta tietoisesti totuudenvastaisten ilmoitusten jättäminen palveluun on kuitenkin kiellettyä ja saattaa johtaa jatkotoimenpiteisiin.

Huomaathan, että ilmoituskanava on tarkoitettu ainoastaan väärinkäytösepäilyistä, kuten epäeettisestä tai laittomasta toiminnasta ilmoittamiseen. Asiakaspalautteet, reklamaatiot tai puhtaasti yrityksen toimintaan liittyvät kehitystoiveet tulee lähettää esimerkiksi yhteydenottolomakkeen kautta asiakaspalveluun.

Ilmoituksen käsittely ja luottamuksellisuus

Ilmoitukset käsitellään EU-direktiivin mukaisesti ja luottamuksellisesti Aidon konsernin nimetyn tiimin toimesta. Mikäli ilmoitus tehdään nimellisesti, ei ilmoituksen jättäneen nimeä julkaista eikä ilmoittajalle koidu seuraamuksia ilmoituksen jättämisestä. Henkilötietoja käsitellään ainoastaan tapauksen selvittämiseksi. Puutumme tapauksiin mahdollisimman nopeasti. Ilmoittaja saa kuittauksen seitsemän (7) päivän sisällä ilmoituksen jättämisestä.

Jos sinulla on kysyttävää ilmiantokanavistamme, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteeseen hallinto@aitotalotekniikka.fi. Huomaa, että tähän sähköpostiosoitteeseen lähetetyt viestit eivät ole nimettömiä.

 

Tee ilmoitus