Siirry sisältöön

Mitä viemärien sukitus maksaa?

Viemäriremontti sukittamalla toteutettuna on erittäin kustannustehokas tapa toteuttaa vanhojen viemäriputkien uudistaminen. Perinteiseen putkiremonttiin verrattuna sukitus on noin kolme kertaa edullisempi tapa toteuttaa viemäriremontti kohteesta riippuen. 

Edullinen hinta perustuu siihen, ettei sukittamalla toteutettu viemäriremontti edellytä rakenteiden purkamista. Sukitus toteutetaan yleisimmin ampumalla epoksikyllästetty sukka putken sisälle paineilmaa hyödyntäen. Kun epoksi on kuivunut, muodostaa se viemäriputken, joka kestää seuraavat 50 vuotta.

Tällöin vanhan putken halkeamat, reiät tai vuotavat tiivisteet korjaantuvat, eikä kohteen pintoja tarvitse purkaa. Putken sisäpinnasta tulee sileä, jolloin se ei tukkeudu. Sukituksen voi tehdä kaikille putkimateriaaleille. 

Viemäreiden sukitus on myös erittäin nopea menetelmä perinteiseen verrattuna. Perus omakotitalon viemärien sukitus on yleensä alle viikossa ohi, ja talo on koko remontin ajan asuttavassa kunnossa.

Mistä sukituksen hinta koostuu?

Nykypäivänä netistä löytyy hintalaskureita, joilla voi yrittää arvioida oman talonsa viemäriremontin hinnan. Hintalaskurit ovat kuitenkin aina vain suuntaa antavia, koska jokainen putkisto on yksilöllinen, ja yllätyksiä voi aina tulla vastaan. Remontti ja sen hinnoittelu räätälöidään aina kohteen saneeraustarpeiden mukaan.

Usein ainoa luotettava keino saada sitova kiinteähintainen tarjous sukituksesta on viemärikuvaus. Viemärin kuvauksesta selviää myös mahdollinen sukituksen tarve. Kuvaus paljastaa rakenteelliset virheet, jotka voivat altistaa suuremmille vahingoille. Käytämme ainoastaan laadukkaita viemärikameroita, ja asiakas saa aina halutessaan osallistua prosessiin.

Hintaan vaikuttavia tekijöitä on paljon. Niin putkiston materiaali, viemäriputkien pituus, mahdolliset kaivuutyöt kuin myös lattiakaivojen, WC-istuimien, tuuletusputkien, lavuaarien, kerrosten ja putkien haarojen lukumäärät vaikuttavat hinnan muodostumiseen. Selvitämme aina kunkin talon yksilölliset tarpeet ja asiakas saa meiltä sen perusteella räätälöidyn tarjouksen.

Omakotitalon viemärien sukitus voi maksaa mitä tahansa 6 000 ja 30 000 euron väliltä, riippuen remontin sisällöstä, yksityiskohdista ja talon koosta. Haitari on suuri, sillä tarpeet, talon koko ja putkiston kunto vaihtelevat hyvin paljon. Me Aito Viemäripalvelut Oy:llä teemme aina mielellämme maksuttoman kunto- ja hinta-arvion kiinteistöösi! 

Muista hyödyntää kotitalousvähennys

Tiesitkö, että voit saada verotuksessa kotitalousvähennystä viemäriremontin työn osuuksiin? Me Aidolla tiedämme, että taloudelliset tekijät ovat yksi viemäriremonttihaaveisiin eniten vaikuttavista asioista. Tiedämme, kuinka tärkeitä sijoitukset omaan kotiin ovat, ja haluamme tehdä kaikki työt siten, että ylitämme asiakkaan odotukset.

Kotitalousvähennys on merkittävä helpotus remonttia teetettäessä. Esimerkiksi viemäriremontista voit saada jopa tuhansia euroja kotitalousvähennystä yksin tai yhdessä puolisosi kanssa. Suurin osa remontin hinnasta on niin sanottua työn osuutta, josta voi hakea kotitalousvähennystä. Esimerkiksi 13 000 euron sukituksesta saa tavallisesti jopa 3 640 euroa kotitalousvähennystä kahden hengen osalta. Näin ollen sukituksen hinta tippuu alle kymppitonniin. 

Vuodesta 2020 alkaen 40 % työn osuudesta on ollut vähennettävissä verotuksessa. Tämä tarkoittaa enintään 2 250 euroa henkilöä kohden, eli 4 500 euroa kahdelle asukkaalle. Tiesitkö, että olet oikeutettu vähennykseen, jos remontti tehdään omassa kodissa, vapaa-ajan asunnossa tai vanhempien kodissa? Asuntoa ei siis tarvitse omistaa ollakseen oikeutettu kotitalousvähennykseen.

Valitse oikea kumppani sukitusremonttiin

Hyvän, pätevän ja vastuullisen remontoijan löytäminen on monelle remontin teettäjälle suuri haaste. Nykypäivänä vaihtoehtoja on paljon, ja monelle voikin tulla valinnan vaikeus sopivaa tekijää valittaessa. Jokainen yritys on aina omasta mielestään hyvä, mutta ammattilaisella on tästä valtuutetun tahon antama sertifikaatti. Viemärisukitus on erikoistyö, johon ei ole vielä erillistä ammatillista koulutusta tarjolla Suomessa. Näin ollen asentajien kokemus alalta, referenssit ja näytöt vastuullisista toimintatavoista ovat avainasemassa urakoitsijaa valittaessa.

Meillä Aidolla tyytyväinen asiakas on kaiken keskiössä. Tästä puhuu puolestaan mitattu asiakastyytyväisyytemme, joka on selvästi alan keskiarvoa korkeammalla tasolla. Valttikorttejamme tässä ovat jokaisessa vaiheessa toteutuva asiakaspalveluhenkisyys, asentajien ja työnjohdon vankka kokemus alalta sekä todistetusti turvalliset työskentelymenetelmät. Aito Viemäripalvelut Oy toimii Boldan In-House Lining System -sertifikaatin hyväksymillä materiaaleilla ja menetelmillä.. Lue lisää sertifioinnista täältä: tähän linkki sertifikaattiin. 

https://www.boldan.fi/fi/menetelm%C3%A4sertifikaatti

Viemäriremontti on aina iso investointi, joten laadusta ei ole mitään järkeä tinkiä. Vaikka remontti kestää vain muutaman päivän, työn lopputulos kestää yli 50 vuotta. Keskimäärin sukitusremontti tehdään siis vain kerran elämässä!

Työn tekijäksi kannattaa valita vain sellaisia tekijöitä, joilla on pitkä kokemus alalta, ja käytössä sertifioidut sukitusmateriaalit, ja menetelmä. Mainitsemisen arvoista on, että vakuutusyhtiöt myöntävät sukitetulle putkistolle uuden vakuutuksen vain, jos se on tehty sertifioidulla menetelmällä ja materiaaleilla. 


Sukitus perinteisen putkiremontin haastajana

Nykyaikaisissa viemäriputkistojen korjausmenetelmissä käytetään tekniikkaa, joka tunnetaan nimellä sukitus tai sukittaminen.

Lue lisää

Miksi viemärisaneeraus on ajankohtainen 30 vuotta vanhoihin putkiin?

Viemärisaneeraus on ajankohtainen 30 vuotta vanhoihin putkiin vuosien mittaan tapahtuneen rasituksen ja korroosion vuoksi.

Lue lisää

Sukittajan ammatti Aidolla

Sukitus ei vaadi viemäritöiden osaamista, työhön perehdytetään taustasta riippumatta. Koulutus tapahtuu oppisopimuksen tavoin käytännön työn kautta.

Lue lisää