Siirry sisältöön

Sukittajan ammatti Aidolla

Sukittajaksi erikoistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta viemäritöistä. Aito Viemäripalveluiden sukittaja Joni on oppinut parhaiten käytännön työnteon kautta.

Sukittajan ammatti ei ehkä ole ensimmäinen, joka tulee mieleen uravaihtoehtoja pohtiessa. Se kuitenkin tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän teknistä taitoa, ongelmanratkaisua ja kestävän kehityksen edistämistä. 

Sukitus on erikoistunutta ja räätälöityä työtä, joka vaatii jokaisen työkohteen yksilöllisen tarpeiden huomioimisen. Ammattiin ei valmistusta koulusta, vaan oppiminen tapahtuu tekemisen kautta. Vaikka aiempi kokemus remonttitöistä tai työkalujen käytöstä on etu, Aito Viemäripalvelut tarjoaa kattavan perehdytyksen myös niille, jotka tulevat muilta aloilta. Näin varmistetaan, että jokainen asentaja ymmärtää perusteellisesti, kuinka kunkin projektin erityisvaatimukset täytetään. 

Jonin tie sukittajaksi

Aidon kokenut sukittaja Joni on koulutukseltaan LVI-asentaja. Vaikka opinnoissa sukitusta ei suoraan käsitelty, alalle ei tarvinnut lähteä tietämättä asennuksesta mitään. Perehdytys työhön tapahtui seuraamalla kokeneempia kollegoita, ja askel kerrallaan sukitusta pääsi itse kokeilemaan. Joni korostaa, että tekninen tausta voi helpottaa alkuun pääsyä, mutta Aito Viemäripalvelut on sitoutunut kouluttamaan kaikki uudet työntekijät korkeatasoiseen ja itsenäiseen työskentelyyn.

Jonilla on takanaan jo 8 vuotta sukittajan töitä. Hän pitää erityisesti työn vaihtelusta, sillä lähtökohtaisesti saneerauskohde on joka viikko uusi. Turvaa tuo työpari, jonka kanssa ongelmat ja haasteet ratkaistaan nopeasti. Sukittajan ammatti tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden työskennellä teknisessä ammatissa, jossa jokainen päivä tuo uusia mahdollisuuksia sekä oppimisen iloa.

-Oman kädenjäljen näkeminen sekä asiakkaan tyytyväisyys tuovat arkeen palkitsevuutta, Joni summaa.

Kuka voi ryhtyä sukittajaksi?

Vaikka sukitus sopisi ammattina monenlaisille ihmisille, Joni mainitsee muutaman vinkin: 

-On parasta, ettei pelkää fyysistä työtä, likaa, ja varsinkaan hajuja. Jos ala kiinnostaa ja haluaa oppia, niin ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan. Varsinkin meillä Aidolla saa hyvän perehdytyksen, sillä meiltä löytyy monta erittäin hyvää ja kokenutta sukittajaa. 

Käytännön työ ja kokeneiden kollegoiden ohjaus tarjoavat parhaat edellytykset ammattitaidon kehittymiselle.

aito-sukittaja-02

Sukittajaksi Aidolla 

Perehdytyksessä uudet työntekijät saavat ensikosketuksen sukitustyön perusteisiin. Lisäksi koulutustilaisuuksia järjestetään säännöllisesti, jolloin osaamista päivitetään ja syvennetään.

Koulutus on verrattavissa oppisopimuspaikkaan. Työntekijät pääsevät harjoittelemaan kokeneempien kollegoiden rinnalla, jolloin oppiminen tapahtuu käytännön työn kautta. Työhön vaaditaan ennen kaikkea innokkuutta, halua oppia ja valmiutta kovaan työntekoon. Monipuolisten taustojen yhdistäminen toimii vahvuutena löytää parhaat mahdolliset ratkaisut asiakkaille. 

Jos etsit työtä, jossa yhdistyy tekninen osaaminen, fyysinen työ, sekä asiakaspalvelu, sukittajan ura saattaa olla oikea polku sinulle. 


Sukitus sopii kaikille viemäreille

Sukitus sopii kaikille viemäreille

Viemäriverkostojen sukitus on kustannustehokas, ekologinen ja nopea tapa kunnostaa viemärit ilman suuria kaivuutöitä. Sukitus pidentää putkien käyttöikää 50 vuodella.

Lue lisää

Sukitus perinteisen putkiremontin haastajana

Nykyaikaisissa viemäriputkistojen korjausmenetelmissä käytetään tekniikkaa, joka tunnetaan nimellä sukitus tai sukittaminen.

Lue lisää

Mitä viemärien sukitus maksaa?

Viemäriremontti sukittamalla toteutettuna on erittäin kustannustehokas tapa toteuttaa vanhojen viemäriputkien uudistaminen. Perinteiseen...

Lue lisää