Siirry sisältöön

Viemärisaneeraus sukittamalla: Miten se toimii ja miksi se on tärkeää?

Viemärijärjestelmä on yksi kodin tai kiinteistön tärkeimmistä osista, mutta se on myös yksi niistä järjestelmistä, jota harvoin ajatellaan – kunnes jotain menee pieleen. Vanhojen putkistojen kunnostus voi olla suuri ja kallis urakka, joka aiheuttaa monia haittoja, kuten pitkiä käyttökatkoksia ja tilapäisiä evakkotilanteita. Onneksi on olemassa tekniikoita, joilla voidaan uusia vanhat putkistot vähemmällä vaivalla ja kustannuksella. Yksi näistä menetelmistä on sukitus. 

Mitä sukitus tarkoittaa?

Sukitus on putkiston uudistamismenetelmä, jossa vanhan putken sisään asennetaan sukka, joka muodostaa vanhan putken sisään uuden putken, joka vastaa muoviputkea. Sukittamalla vanhasta viemäristä saadaan täysin saumaton. Uusi putki on kestävä ja pitkäikäinen, ja se pidentää vanhan viemärin elinikää jopa viidelläkymmenellä vuodella. Tämä tekniikka ei vaadi suuria kaivuutöitä eikä seinien tai lattioiden rikkomista, ja se on nopeampi ja edullisempi kuin perinteiset uusimismenetelmät.

Miten se toimii?

Sukitus alkaa huolellisella alkutarkastuksella, jonka yhteydessä viemärijärjestelmän nykytilanne selvitetään kuvaamalla. Tämä mahdollistaa viemäriputkiston nykytilan perusteellisen analysoinnin ja auttaa tunnistamaan kaikki esteet tai ongelmat, jotka voivat vaikuttaa sukittamiseen. Alkutarkastuksen jälkeen alkaa viemäriputkiston puhdistus, kartoitus ja videoraportointi. Itse asennusprosessi alkaa sukan kyllästämisellä epoksilla, jonka jälkeen se asennetaan vanhan putken sisään paineilman avulla. Epoksin kovetuttua lopputulos on äärimmäisen tiivis ja kestävä. Valmiiksi sukitettu putki kuvataan ja sen toimivuus ja tiiviys testataan. Sukitus on ainoa viemäriputkien saneerausmenetelmä, jolla putkistosta saadaan saumaton. Tällöin putkistoon ei jää heikkoja liitoskohtia, jotka voisivat ajan saatossa aiheuttaa vuotoja. 

Miksi sukitus on tärkeää?

Ekologisuus

Sukitusmenetelmä vähentää tarvetta invasiivisille maankaivuutöille, ja siinä missä perinteiset saneerausmenetelmät voivat aiheuttaa laajamittaisia ympäristöhaittoja, sukitus tuottaa huomattavasti vähemmän jätettä. Tämä ei ainoastaan suojaa maaperää ja luontoa, mutta myös vähentää kumulatiivista ekologista jalanjälkeä, asettaen sukituksen yhdeksi tulevaisuuden ympäristöystävällisimmistä saneerausvaihtoehdoista.

Kustannustehokkuus

Kustannusnäkökulmasta sukitus esittää äärimmäisen kilpailukykyisen vaihtoehdon. Nopeutensa ja tehokkuutensa ansiosta se minimoi työmaalla vietetyn ajan, mikä puolestaan vähentää työkustannuksia. Tämän seurauksena sukittaminen voi olla huomattavasti taloudellisempi valinta kuin perinteiset, aikaa vievät ja resursseja vievät menetelmät.

Käyttömukavuus

Mitä tulee asukkaiden arkeen ja mukavuuteen, sukittaminen tarjoaa lähes vertaansa vailla olevan käyttömukavuuden. Koska menetelmä on vähemmän invasiivinen ja aiheuttaa vähemmän melu- ja ympäristöhäiriöitä, asukkaat voivat jatkaa päivittäistä elämäänsä lähes keskeytyksettä. Tämä ei ainoastaan säilytä asumismukavuutta saneerauksen aikana, vaan myös vähentää stressiä ja epämukavuutta, jotka usein liittyvät isompiin remontteihin.

Pitkäikäisyys

Erityisen huomionarvoista on sukittamisen tarjoama pitkäikäisyys. Oikein ja ammattitaitoisesti suoritettuna se pidentää putkiston käyttöikää huomattavasti, jopa viidellä vuosikymmenellä. Tämä tekee siitä erittäin arvokkaan investoinnin tulevaisuuteen, erityisesti kun otetaan huomioon, että putkistojen uusiminen tai korjaaminen on yksi kalleimmista ja aikaa vievimmistä asuin- ja kiinteistönhuoltotoimenpiteistä.


Viemärisaneeraus sukittamalla tarjoaa monia etuja perinteisiin menetelmiin verrattuna. Se on nopeampi, edullisempi ja vähemmän invasiivinen menetelmä, joka voi säästää aikaa, rahaa ja hermoja sekä pidentää putkiston elinikää. Jos olet huolissasi kiinteistösi viemärijärjestelmän kunnosta, sukitus saattaa olla juuri se ratkaisu, jota etsit.


Miksi viemärisaneeraus on ajankohtainen 30 vuotta vanhoihin putkiin?

Viemärisaneeraus on ajankohtainen 30 vuotta vanhoihin putkiin vuosien mittaan tapahtuneen rasituksen ja korroosion vuoksi.

Lue lisää
Sukitus sopii kaikille viemäreille

Sukitus sopii kaikille viemäreille

Viemäriverkostojen sukitus on kustannustehokas, ekologinen ja nopea tapa kunnostaa viemärit ilman suuria kaivuutöitä. Sukitus pidentää putkien käyttöikää 50 vuodella.

Lue lisää

Mitä viemärien sukitus maksaa?

Viemäriremontti sukittamalla toteutettuna on erittäin kustannustehokas tapa toteuttaa vanhojen viemäriputkien uudistaminen. Perinteiseen...

Lue lisää